(P) Vrei să te antrenezi eficient pe banda de alergat? Iată 5 recomandări utile

Obiectivele tale sportive nu trebuie să fie mai importante în timpul verii decât în perioada de iarnă, ba chiar dimpotrivă.

(P) Vrei să te antrenezi eficient pe banda de alergat? Iată 5 recomandări utile

Dacă vrei o siluetă de invidiat, va trebui să o îmbunătățești sau să o menții pe tot parcursul anului, iar sezonul rece este perfect pentru începerea unui program solicitant de antrenamente care să-ți poată îmbunătăți zonele “vulnerabile” ale corpului.

În lupta contra țesutului adipos, alergarea este poate printre cele mai eficiente activități pe care le poți alege, ajutându-te să îmbunătățești atât aspectul corpului, cât și starea generală de sănătate și condiția fizică. 

Dacă vrei să te bucuri de rezultate deosebite, banda de alergat este alegerea perfectă, oferind condițiile și tot confortul necesar antrenamentelor cardio zilnice, motiv pentru care acest aparat fitness este preferat de milioane de oameni din întreaga lume.

Evident, efortul sportiv (un minimum de 3 antrenamente pe săptămână) trebuie susținut cu o dietă corespunzătoare și un program de odihnă care să îți permită să te recuperezi pentru a putea progresa.

Astfel, cu cât vei acorda mai multă importanță stilului de viață și programului de exerciții, cu atât rezultatele obținute în urma antrenamentelor vor fi mai mulțumitoare. 

Există mulți factori care pot influența progresul sportiv și, în cazul în care nu ești informat corespunzător, nu vei ști ce să modifici sau cum să procedezi pentru a te bucura de sesiuni cu adevărat eficiente pe banda de alergat. Tocmai de aceea, specialiștii în fitness de la Sport-Mag.ro ți-au pregătit, în rândurile de mai jos, câteva detalii în acest sens.

 

Postura de alergare și poziționarea pe suprafața de alergat

Cu toate că alergarea implică mișcări perfect naturale, efectul maxim este garantat numai dacă reușești să controlezi perfect poziția. În timpul sesiunilor petrecute pe banda de alergat, mâinile trebuie îndoite la 90 de grade și aduse cel mult până la nivelul ochilor, iar pașii nu trebuie să fie nici prea mici, nici prea mari, astfel încât să poți rula corect toată talpa. 

În plus, va trebui să controlezi și modul în care folosești suprafața de alergare. Încearcă să pășești pe mijlocul benzii, astfel încât să nu ajungi niciodată prea în spate, prea în față sau în lateral.

 

Control asupra respirației

Unele programe de antrenament de tip cardio pot depăși 60 de minute, iar multe persoane au obiceiul de a întreține conversații pentru a alunga plictiseala. Dacă ajungi să te plictisești pe banda de alergat, cu siguranță nu soliciți corpul așa cum ar trebui. 

Când te antrenezi corespunzător, în schimb, menținerea unui ritm constant al respirației pe toată durata antrenamentului se va dovedi decisivă pentru susținerea efortului depus. Cel mai bun sfat este, așadar, să eviți cu orice preț dialogul, fie că este cu persoana de lângă sau la telefon.

 

Înclinația suprafeței

Viteza cu care te apropii de rezultatele dorite este direct proporțională cu efortul pe care îl depui pe durata sesiunilor de antrenament pe banda de alergat. Pentru a putea înregistra progres de la un antrenament la altul, încearcă să mărești periodic înclinația suprafeței de alergare. 

Acest demers va favoriza o solicitare bună a musculaturii, iar o înclinare de peste un grad te va proteja și de accidentări la nivelul gambei. Dacă vrei să te simți ca în cantonament, unghiul de 4 grade îți va oferi senzația că alergi la deal.

 

Programele de exerciții

Cele mai multe modele de bandă de alergat îți pun la dispoziție rutine și programe de antrenament ce implică varietate și sunt structurate în funcție de gradul de efort sau obiectivele pe care le poți atinge. Dacă vrei să îți păstrezi interesul și entuziasmul pentru sport și pentru alergare, alternarea exercițiilor și metodelor de antrenament va fi soluția perfectă. 

Poți alege, așadar, provocările sportive oferite de rutinele de tip Tabata și HIIT. Acestea sunt compuse din intervale scurte de efort intens intercalate cu altele de efort redus cu scopul de a-ți solicita corpul la capacitate maximă și de a forța metabolismul să ardă caloriile într-un ritm accelerat.

 

Diminuarea riscului de accidentare

Ai ales să faci sport pentru a-ți îmbunătăți sănătatea, motiv pentru care primul lucru de care va trebui să te asiguri este că nu vei fi supus riscului de accidentare. 

Dacă vrei să eviți evenimentele neplăcute ce te pot opri sau îți pot întârzia parcursul sportiv, asigură-te că absolut toate antrenamentele tale pe banda de alergat cuprind cele două etape obligatorii: încălzirea și revenirea după efort. Așadar, 5 minute pentru fiecare perioadă vor fi suficiente pentru a preveni accidentările.

Stiri

Modifică setările cookies