(P) 4 motive pentru care specialiștii în izolații Isoterm recomandă să alegi spuma poliuretanică

Costurile ridicate la facturile de încălzire, dar și dorința de sustenabilitate, determină un interes crescut pentru izolarea termică a locuinței, iar vara este momentul prielnic pentru aceasta. 

(P) 4 motive pentru care specialiștii în izolații Isoterm recomandă să alegi spuma poliuretanică

 

Din fericire, pe piață sunt disponibile o varietate de soluții pentru izolarea și creșterea eficienței termice a casei tale, precum spuma poliuretanică.

În continuarea acestui articol îți prezentăm 4 dintre avantajele pe care aceasta le oferă, conform specialiștilor Isoterm.

Ce este spuma poliuretanică?

Spuma poliuretanică este un material utilizat de decenii în alte țări pentru izolația termică și fonică a caselor, dar și pentru umplere și etanșare. Există mai multe tipuri de spumă disponibile pe piață, iar în funcție de volum se diferențiază următoarele două:

·         Cu volum mare de expandare  - recomandată pentru umplerea spațiilor mari, precum țevile;

·         Cu volum mix de expandare  - perfectă pentru umplerea spațiilor de mici dimensiuni, cum ar fi rosturile din pardoseli.

În compoziția spumei poliuretanice se află substanțele poliol și izocianat, care atunci când sunt amestecate produc o reacție exotermă. În urma acestei reacții, spuma se umflă și se întărește, căpătând excelente proprietăți de izolare. Tocmai de aceea, ea poate fi aplicată pe o varietate de suprafețe, precum ferestre, uși, acoperișuri, pereți sau pardoseli, pentru a bloca transferul de căldură și infiltrarea aerului.

Fie că îți dorești izolarea cablurilor la trecerea prin pereți, umplerea golurilor sau termoizolarea casei, găsești de fiecare dată un sprijin în spuma poliuretanică. Iată care sunt 4 dintre cele mai importante beneficii pe care aceasta le oferă:

1. Izolarea termică

Deși izolarea termică cu spumă poliuretanică nu este recentă la nivel mondial, ea se bucură de o popularitate încă redusă în România. Cu o conductivitatea termică redusă, spuma absoarbe și transmite mai puțină căldură, spre deosebire de alte materiale izolatoare. Ca atare, ea este o alegere excelentă pentru a diminua pierderile de căldură pe timpul iernii, dar și pentru a menține răcoare pe durata verii.

Totodată, spuma poliuretanică etanșează eficient suprafețele pe care este aplicată. Prin urmare, ea împiedică infiltrarea aerului cald sau rece în clădire. Se poate utiliza pentru a izola pereții, pardoseala sau acoperișurile, garantând o eficiență energetică ridicată, care se traduce prin facturi mai mici la încălzire sau la energia electrică.

2. Izolare fonică

Oamenii aleg spuma poliuretanică și pentru a-și izola fonic locuințele. Cât timp este aplicată corespunzător, aceasta va reduce zgomotele, putând fi utilizată atât pentru a proteja de zgomotele care provin din exterior, cât și pentru a împiedica traversarea sunetului dintr-o încăpere în alta.

Modul în care spuma protejează fonic o cameră diferă în funcție de tipul acesteia. Astfel, dacă alegi spuma poliuretanică cu celulă închisă, va respinge sunetul, în timp ce cea cu celulă deschisă îl va absorbi. Indiferent de alegerea făcută, ambele vor diminua propagarea sunetului, pentru a te bucura de confortul dorit în propria locuință.

3. Rezistență crescută la umiditate și mucegai

Proprietățile de izolare și etanșare ale spumei poliuretanice o transformă în soluția optimă pentru a proteja clădirile de umiditate și mucegai. Astfel, eficiența de izolare termică reduce riscul de formare a condensului, care reprezintă un factor de risc pentru apariția mucegaiului.

În plus, ea este rezistentă la umezeală, spre deosebire de alte materiale, precum vata minerală sau plăcile de gips carton. Găurile și crăpăturile care sunt etanșate cu spumă nu vor mai fi afectate de pătrunderea apei sau a umezelii.

4.  Prietenoasă cu mediul

Prin îmbunătățirea eficienței energetice, spuma poliuretanică este prietenoasă cu mediul înconjurător, astfel încât reduce pierderile de căldură și de răcire ale unei clădiri și ca atare, consumul de electricitate. Astfel, ea face posibilă diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, generate de producerea de energie.

Totodată, ea garantează și o durabilitate ridicată, motiv pentru care odată ce este aplicată corect, nu vor fi necesare renovări sau reparații periodice. Nu în ultimul rând, spuma nu degajă gaze toxice după aplicare, precum este cazul vatei minerale, fiind astfel mult mai blândă cu mediul înconjurător.

Concluzie

Alegerea celei mai bune soluții de izolare termică nu este, cu siguranță, ușoară. Spuma poliuretanică Isoterm oferă însă avantaje ce nu pot fi neglijate, atât în ceea ce privește costul, cât și durabilitatea și eficiența termică oferite. În consecință, alegerea acesteia este o soluție pentru a-ți asigura confortul termic în orice anotimp și a beneficia de eficiența energetică pe care o dorești.

Stiri

Modifică setările cookies