(P) 3 sfaturi pentru un living cu design minimalist

Deși stilul minimalist este în trend doar de câțiva ani încoace, acesta a apărut prima dată de fapt în jurul anilor 1950 și a reprezentat o manifestare artistică, urmând ca mai apoi să se regăsească printre cele mai populare și originale idei de amenajări interioare.

(P) 3 sfaturi pentru un living cu design minimalist

Acest stil pune accent pe organizare, decor ordonat, și mai ales pe mobilier - totul se rezumă la forme și linii care definesc elementul artistic exact prin simplitate. Altfel spus, stilul minimalist este reprezentat de piese de mobilier și obiecte decorative simple, dar moderne și elegante.

Un living cu design minimalist nu este greu de realizat dacă ții cont de aspectele definitorii ale acestui stil - spațiul ar trebui gândit și amenajat ca un concept de claritate care să ofere o atmosferă de relaxare și calmitate într-un mod artistic, original. Totodată, un living minimalist ar trebui să îmbine cu ușurință confortul și utilitatea cu stilul, iar aspectul general ar trebui să fie aerisit, luminos și să ofere senzația de spațiu, indiferent de dimensiunea camerei de zi.

Iată așadar trei sfaturi utile de la specialiștii în domeniu care te pot ajuta să conturezi cu succes un design minimalist în livingul tău.

1. Alegerea unei cromatici potrivite

Este cunoscut faptul că una dintre caracteristicile principale ale stilului minimalist o reprezintă paleta coloristică destul de redusă, în care predomină albul și uneori negrul. La acestea poți adăuga accente în diverse nuanțe monocrome precum bej, crem, cafea cu lapte, gri deschis, etc. Acestea sunt specifice pentru designul minimalist așadar ar trebui să se regăsească în livingul tău, mai ales pe pereți. Practic, aceste nuanțe au rolul de a reda naturalul, simplitatea și abordarea contemporană. Totuși, dacă nu vrei să renunți la petele de culoare, poți opta pentru nuanțe de turcoaz sau verde, dar exclusiv în nuanțe pastelate. Poți alege obiecte decorative pastelate de exemplu, care să fie în armonie cu restul decorului.

2. Piese de mobilier simple dar multifuncționale

Minimalismul presupune ordine și organizare, așadar ar trebui să renunți la mobilierul mic și înghesuit de pe lângă piesele centrale din living. O canapea extensibilă, o bibliotecă joasă cu spații de depozitare sau un birou cu câteva sertare de la Maxinova de exemplu, ar putea fi de ajuns pentru a le utiliza în mai multe moduri. Totodată, nu este de ajuns să ai doar o mobilă modernă în stil minimalist, ci și de calitate, rezistentă în timp.

Dacă alegi să încarci livingul cu multe piese de mobilier în stil minimalist, este bine să știi că nu acest lucru definește cu adevărat acest design. De ce? Pentru că minimalismul ar trebui în primul rând să răspundă nevoilor tale, așadar este indicat să mergi pe cât mai puțină mobilă multifuncțională și practică.

3. Alegerea unor obiecte de decor abstracte dar reprezentative
Când vine vorba despre elementele de decor, dacă îți dorești un living minimalist este timpul să-ți iei adio de la zecile de decorațiuni mărunte împrăștiate prin toate colțurile livingului și care aglomerează mobila în mod inutil. Totodată, dacă pereții sunt plini de tablouri, desene, etc., ar fi indicat să renunți la ele și să le înlocuiești cu maxim două, trei astfel de elemente de decor în culori neutre, cu modele abstracte sau inspirate din natură. Minimalismul se caracterizează în orice situație prin ideea „less is more”.

De asemenea, poți înlocui bibelourile de la bunici sau părinți cu două, trei mici ghivece cu plante - aspectul lor natural se va încadra cu succes în designul minimalist și reprezintă o pată plăcută de culoare.

În concluzie, designul minimalist este destul de ușor de creat într-un living - important este să alegi piese de mobilier și decorațiuni (inclusiv covoare, perdele) cât mai simple și cât mai puține, de bun gust

Stiri

Modifică setările cookies