(P) Visezi la un Porsche Panamera. Dar știi cât te costă asigurarea RCA?

Dacă reușesti să-ți iei, totuși, un Porsche Panamera, cât te costă asigurarea RCA pentru o asemenea bijuterie de mașină?

(P) Visezi la un Porsche Panamera. Dar știi cât te costă asigurarea RCA?

Poți afla foarte simplu, accesând un simulator pentru calculul RCA online. Acesta calculează exact prima de asigurare pentru tine, în câteva secunde, pe baza clasei tale de bonus-malus și a localității unde trăiești.

Aplicația online simulează tarifele RCA pentru 12 mașini, nu doar din clasa de lux, ci și modele populare. Există și câteva mașini electrice sau hibrid pe care le poți alege ca să vezi prețul RCA online. Iată lista completă a modelelor:

Mașini de lux și super-lux: Ferrari 458 Italia (de care are Justin Bieber), Bentley Continental (Ice-T și Jennifer Lopez au în garaj așa ceva), Porsche Panamera, Mercedes GLE, Volvo S90, Audi Q8.

Mașini populare: Dacia Duster, Hyundai Tucson.

Mașini electrice/hibrid: Tesla 3, Volkswagen ID.3, Dacia Spring, Toyota CH-R.

Revenind la Porsche Panamera, am testat în simulator care ar fi prețul pentru o asigurare rca pe RCA.RO pentru un proprietar de 45 de ani, clasa bonus-malus B0, din București, 12 luni. Cel mai mic preț (care nu este mic deloc) a fost de 2206 lei. Dacă însă ești tânăr și neliniștit la 20 de ani, tot din București și tot cu B0, atunci asigurarea RCA pentru Porsche Panamera te va costa ...4311 lei.

Cei care vor și mai mult, să știe că același proprietar de 45 de ani, dacă își schimbă Porsche-ul Panamera cu un Ferrari 458 Italia va trebui să plătească 3079,78 lei în loc de 2206 lei. Iar la 20 de ani pentru Ferrari- 4985,38 lei.

Utilizarea simulatorului este extrem de simplă - completezi județul, localitatea, CNP-ul și ceri preț. În câteva secunde (10-15 din experiența noastră) primești răspunsul care, repetăm, este calculat fix pentru tine. Baza de date din spatele aplicației îți ia în considerare clasa bonus-malus pentru a-ți da un rezultat absolut corect. Dacă știi CNP-ul partenerului de viață, al părinților sau al copiilor (majori), poți cere un calcul și pentru ei. 

Ca să testezi prețul pentru alt model, nu trebuie să mai completezi nimic. Apeși pe butonul Încearcă și altă mașină și alegi din listă.

Un exemplu de preț mai optimist pentru asigurarea RCA online pentru șoferul de 45 de ani din București, B0, l-am găsit pe simulator la Toyota CH-R, hibrid – doar 799,29 lei pentru 12 luni. 

Stiri

Modifică setările cookies