(P) Tot ce trebuie să știi despre pariurile sportive!

Înțelegerea modului în care funcționează pariurile sportive este cheia pentru a avea succes ca parior. 

(P) Tot ce trebuie să știi despre pariurile sportive!

Dar cum să faci să nu fii copleșit de toți termenii de pariuri pe care trebuie să-i înțelegi? Care sunt  tipurile de pariuri și diferitele sporturi pe care poți paria? Acest articol explică modul în care funcționează fiecare tip de pariu, cotele cât și pariurile live. Cu un superbet fara depunere, poți să îți maximizezi experiența pariurilor sportive.

Ce sunt pariurile sportive?

Pariurile sportive reprezintă practica de a plasa bani pe rezultatul potențial al unui eveniment sportiv. Rezultatul poate fi  simplu, cum ar fi ce echipă va câștiga jocul, sau puțin mai complicat, cum ar fi câte goluri se marchează în meci, în ce interval se marchează, câte cornere pot fi și nu numai. Trebuie luat în considerare că, odată plasat un pariu, acesta este blocat și nu va fi eliberat până când meciul se termină.

Pariurile sportive sunt o modalitate pentru unii fani ai sportului de a câștiga bani în timp ce își combină cunoștințele sportive cu abilitatea de a paria.

Pentru alții, pariurile sportive fac ca vizionarea unui eveniment sportiv să fie mai distractiv pentru că trăiesc meciul altfel când au o miză în joc. Din această cauză milioane de oameni se bucură de pariuri sportive în nenumărate țări, precum și în România.

 Tipuri de pariuri

1. Pariat pe soliste

Pariatul pe solist înseamnă că alegi câștigătorul jocului sau al evenimentului sportiv. Mai pe scurt, echipa A sau echipa B.

Dacă credeți că cei care au șanse mai mici de câștig o să fie învingători, veți avea parte de o cotă mai bună, urmând să vă bucurați de un profit mai mare în cazul în care pariul va fi câștigător. Dacă pariați pe echipa favorită din meci, iar aceasta va câștiga, tot veți avea parte de un profit dar nu la fel de mare.

2. Pariatul pe goluri

Pariurile sub/peste goluri sunt interesante în sensul că nu mai pariezi pe o echipă care să câștige. În schimb, dorești să afli dacă totalul de puncte sau numărul de goluri înscrise într-un joc va depăși sau va fi sub un anumit număr ales. Spre exemplu, puteți paria că se vor marca peste 3 goluri într-un meci, sau că se vor marca peste 150 de puncte într-un meci de baschet.

3. Bilete acumulatoare (pe mai multe meciuri)

Acest tip de pariere este unul foarte practicat în România. Aici, jucatării fac selecții care constau în mai multe meciuri/evenimente pe un singur bilet. Chiar dacă riscul este unul mult mai mare, și dacă reușiți să câștigați, suma poate fi una foarte mare.

Aceasta este în mod clar o formă mai avansată de pariuri, așa că rețineți că, deși plata este mult mai bună, aveți nevoie de o înțelegere perfectă a industriei și a sportului ales în ansamblu.

Cotele

Pariorii pot plasa diferite tipuri de pariuri pe mai multe evenimente sportive care implică diferite sporturi. Pentru fiecare joc sau meci, casele de pariuri afișează cote în diferite forme.

Cotele îți pot spune ce pariuri merită încercate. Puteți utiliza cotele pentru a calcula probabilitatea implicită a unui rezultat într-un eveniment sportiv.

Există trei formate diferite de cote: cote monetare sau americane, cote zecimale și cote fracționale. În Europa, și mai ales în România, cotele zecimale sunt cele care se folosesc. Și arată cam așa: Victorie FCSB în meciul FCSB - FC Botoșani, cotă 1.60.

Pariurile live

O arie excelentă care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani este piața de pariuri live. Acum, dacă ești nou în domeniul pariurilor, poate că ați auzit doar despre această variantă, dar sunt șanse să fii atras în curând de ea.

După cum sugerează și numele, poți plasa un pariu în timpul unui joc în timp real. Pentru mulți fani ai sportului, aceasta este doar o altă modalitate de a a fi alături de echipa lor preferată de fotbal sau baschet, jucătorul de golf favorit,luptătorul de MMA preferat și nu numai!

Acest tip de pariuri necesită concentrare, timp de reacție rapid și o înțelegere inerentă a celor două echipe sau jucători care participă la eveniment.

Pariatul live este distractiv, dar este o activitatecu risc mai ridicat, așa că este întotdeauna important să fii atent cu privire la ceea ce faci și să joci responsabil. O caracteristică excelentă a piețelor de pariuri live este că poți „încasa” un pariu mai devreme și fie atenua potențialele pierderi, fie ești mulțumit cu câștigul afișat și îl poți avea în portofel.

Concluzie

Acest ghid despre cum funcționează pariurile sportive te ajută să treci de la un începător complet la a avea puțin habar asupra acestei activități practicate de o mulțime de oameni, poate chiar și câțiva din cercul tău de prieteni. Chiar dacă nu ai pariat niciodată în viața ta, acum poți să înțelegi cum funcționează și să pariezi fără să-ți faci foarte multe griji. Dar ca la orice joc în care norocul joacă un rol important, nu poți avea mereu dreptate.

Asigură-te că înțelegi cum casele de pariuri fac bani și cum îți pot pune bețe în roate atunci când pariați. Cu toții știm, ”casa” câștigă mereu!

Trebuie să reții că totul descris aici este la un nivel destul de elementar. Pentru informații mai detaliate despre toate aspectele pariurilor sportive și despre cum funcționează acestea, informează-te din cele mai sigure surse pe care le poți găsi! Mult noroc!

Stiri

Modifică setările cookies