(P) Poate fi montat un boiler electric performant pe o instalație mai veche, de bloc?

Există mai multe tipuri de echipamente care pot contribui la asigurarea confortului într-o locuință, însă nu toate se potrivesc oricărui tip de imobil. 

(P) Poate fi montat un boiler electric performant pe o instalație mai veche, de bloc?

Un boiler electric, de exemplu, îți permite să deții controlul deplin asupra temperaturii apei, indiferent dacă este vorba despre un apartament într-un bloc vechi sau într-unul nou, despre o casă sau orice alt tip de spațiu. 

Așadar, cu ajutorul său vei putea să creezi și să menții o stare constantă de bine, de care să te bucuri atât tu, cât și persoanele apropiate. 

Avantajele oferite de un boiler electric

Echipamentele de ultimă generație sunt esențiale pentru susținerea stilului de viață dorit, alături de cei dragi. Ele oferă o serie de beneficii, după cum urmează:

• pot fi suportate fără niciun fel de probleme de inclusiv de către instalațiile specifice blocurilor mai vechi. Astfel, instalarea devine posibilă atât dacă locuiești într-un imobil nou sau într-unul vechi.

• apa încălzită cu ajutorul unor boilere poate atinge temperaturi foarte mari, îndeplinind cu succes diferitele nevoi dintr-o gospodărie. 

• instalarea unui singur aparat este suficientă pentru întreaga casă, acesta asigurând fără probleme apa caldă atât pentru baie, cât și pentru bucătărie.

• în ceea ce privește baia și dușul, este cu siguranță mai potrivit decât instantul, deoarece asigură o temperatură ridicată și constantă a apei;

Cum funcționează un boiler electric?

Un astfel de echipament utilizează energia electrică pentru a asigura încălzirea rapidă și sigură a apei menajere la un preț rezonabil. În funcție de capacitatea sa, poate fi utilizat cu succes atât în gospodării, cât și în clădiri de birouri sau în spații comerciale. 

Principiul de funcționare este unul destul de simplu. Aparatele sunt prevăzute cu rezervoare de acumulare a apei în care se introduc rezistențe electrice, care încălzesc efectiv lichidul. 

Reglarea și susținerea temperaturii se realizează cu ajutorul unui termostat. Acesta are rolul de a porni și de a opri rezistența electrică a aparatului, declanșându-se în două situații diferite: pe de o parte, atunci când este deschis robinetul și apa este rece, iar pe de altă parte atunci când apa este prea fierbinte, oprind alimentarea electrică a rezistențelor care produc încălzirea. 

Cele mai importante criterii la cumpărarea unui boiler electric

Criteriile esențiale sunt două la număr: pe de o parte capacitatea de preparare a volumului necesar de apă caldă, iar pe de altă parte nivelul de consum electric. Pentru a satisface ambele criterii, este important ca echipamentul să aibă dimensiunile potrivite, ținând cont atât de necesități, cât și de spațiul în care urmează să fie amplasat.

Prin urmare, atunci când achiziționezi un boiler electric trebuie să ții cont de factorii următori:

• numărul de persoane pentru care trebuie asigurată apa caldă;

• locurile de consum al apei calde, precum chiuvete, dușuri sau căzi;

• volumul rezervorului;

• puterea electrică;

• timpul de preparare a apei calde menajere; 

• tehnologia rezervorului și tipul de izolație;

• modul în care va fi amplasat boilerul (vertical, orizontal sau vertical-orizontal);

• locul în care este amplasat echipamentul, de exemplu deasupra sau dedesubtul chiuvetei. 

Dacă vei ține cont de toate aceste criterii, vei reuși să achiziționezi un boiler electric potrivit, a cărui funcționare să asigure confort deplin și să se dovedească o investiție profitabilă și din punct de vedere al consumului, indiferent dacă locuiești la casă, într-un bloc nou sau într-un apartament vechi. 

Stiri

Modifică setările cookies