(P) Liga 1 după primele etape - ce echipe sunt pe val și care au dezamăgit?

Chiar dacă cele mai puternice competiții naționale de fotbal din Europa sunt considerate a fi Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1, iar meciuri din aceste campionate sunt transmise live și în România, Liga 1 atrage cel mai mult atenția pe plan local. 

(P) Liga 1 după primele etape - ce echipe sunt pe val și care au dezamăgit?

Este normal ca românii să se simtă mai apropiați de echipele din țara lor, iar campionatul intern să fie cel mai urmărit în fiecare etapă. 

Meciurile din prima ligă de fotbal a României sunt programate de obicei în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și luni, iar pasiunea pentru echipele românești se observă foarte simplu și la casele de pariuri sportive, online și offline. Multe publicații de sport, bloguri și canale din social media găzduiesc materiale legate de analize de fotbal din Liga 1, cu ponturi pariuri și cote la pariuri online.

S-au jucat deja primele etape din Liga 1. După primele 4 meciuri jucate de toate cele 16 echipe, există destul de multe surprize în clasament. Primul loc este ocupat de echipa care a câștigat titlul de campioană în Liga 1 în ultimele 5 sezoane, CFR Cluj. Așadar, formația din Cluj-Napoca își continuă dominația și rămâne principala favorită la câștigarea unui nou trofeu.

Locul secund, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, este ocupat de Rapid București. Echipa aniversează în acest sezon fotbalistic 100 de ani de la înființarea clubului și se bucură de un context pozitiv: un nou investitor strategic, un nou stadion, un antrenor venit de curând, o bază sportivă mai bună etc. Rămâne de văzut dacă Rapid, cu Adrian Mutu pe banca tehnică, va reuși să se mențină în top și la finalul sezonului. 

Farul Constanța, FC Botoșani și în mod cu totul neașteptat nou-promovata FC Hermannstadt (o echipă înființată în anul 2015) par a fi niște echipe foarte puternice, acumulând 8 puncte fiecare în primele 4 meciuri jucate. Sepsi, Voluntari, Argeș rămân la mijlocul clasamentului, din nou în mod oarecum previzibil.

Cele două formații din Craiova nu au avut un start excelent: CSU Craiova are 5 puncte, iar U Craiova 1948 doar 4 puncte, ca și Petrolul Ploiești și UTA Arad. 

La finalul clasamentului întâlnim echipele FCSB, Chindia Târgoviște, U Cluj și Mioveni. Dacă la ultimele trei ne puteam aștepta să nu aibă o evoluție impresionantă, cu totul surprinzătoare este clasarea clubului FCSB. Bucureștenii au ca obiectiv cucerirea trofeului în Liga 1, însă nu au obținut nici măcar o victorie în 4 etape, având o înfrângere în Giluești (2-0) și trei rezultate de egalitate cu U Cluj, U Craiova 1948 și Mioveni, toate finalizare cu scor 1-1. FCSB rămâne însă „în cărți” pentru lupta din campionat, având un lot bun și evoluând pozitiv inclusiv în UEFA Europa Conference League.

Departe de rezultate suficient de bune în competițiile importante din Europa, fotbalul românesc reușește totuși să provoace multă pasiune în rândul suporterilor la meciurile interne. Curând începe și prima rundă din Cupa României, unde intră în joc echipele din ligile inferioare. Anul trecut, Cupa României a ajuns la Sfântu Gheorghe: Sepsi OSK a învins în finală pe FC Voluntari cu scorul de 2-1 și a obținut prima sa cupă din palmares.

Stiri

Modifică setările cookies