(P) Cum sa intelegi corect masura incaltamintei copiilor

Pentru mulţi părinţi, bunici şi alţi adulţi, faptul că piciorul copilului creşte repede determină cheltuieli majore în ceea ce priveşte cumpărarea pantofilor.

(P) Cum sa intelegi corect masura incaltamintei copiilor

Graficele cu dimensiuni suprapuse şi un limbaj ambiguu folosit de mărci şi de retaileri pentru a descrie încălţămintea copiilor pot face dificil să vă daţi seama de ce mărime de pantofi este potrivită copilului. În acest articol, clarificăm lucrurile aruncând o privire atentă asupra mărimilor de încălţăminte pentru copii şi oferim câteva sfaturi utile. Vestea bună este că pe Giraffe Shoes dimensiunile pantofilor sunt exprimate foarte clar, astfel încât să vă fie uşor să alegeţi pantofii potriviţi.

Cumpărarea încălţămintei pentru copii ar trebui să fie prea dificilă, dar, din păcate, a înţelege dimensiunile pantofilor pentru copii poate fi adesea un proces confuz.

Mărimile copiilor sunt cuprinse între 0 şi 13

Cele mai mici dimensiuni din această gamă sunt pantofii mici pentru copii, dar dimensiunile mai mari se potrivesc adesea copiilor cu vârsta de 4 sau 5 ani sau chiar mai mari. Important: aceşti pantofi sunt adesea marcaţi cu „T” până la dimensiunea 7 (de exemplu, 4T, 5T, 6T, 7T). Mărimile 8-13 sunt de obicei marcate cu „Copii” (de exemplu, 8 copii, 9 copii, 10 copii).
Mărimile copiilor mai mari merg de la 1 la 7 (sau până la 6 la unele branduri).

Pantofii pentru copii mai mari încep de la mărimea 1 şi aleargă până la 7, creând faptul confuz ca un pantof de mărime 1 (în dimensiunile copiilor mari) este următoarea mărime de la un pantof de mărimea 13 (în dimensiunile copiilor mici).

Nu toate mărcile şi comercianţii utilizează acelaşi limbaj


Pe lângă suprapunerea confuză a dimensiunilor copiilor şi bebeluşilor, comercianţilor le place să folosească termeni diferiţi pentru a descrie încălţăminte pentru copii şi bebeluşi, ceea ce face dificil să ştiţi exact la ce tip de pantofi vă uitaţi.

Mărimile pentru bărbaţi sunt o continuare a mărimilor copiilor. Mărimea 8 pentru bărbaţi este următoarea dimensiune completă de la copii 7. Acest lucru poate fi util de ştiut atunci când copiii schimbă dimensiunile şi trec în categoria pantofi pentru adulţi. De asemenea, poate fi benefic să ştiţi că există o diferenţă de aproximativ 1,5 dimensiuni între încălţăminte pentru bărbaţi şi femei, ceea ce înseamnă că 8 la bărbaţi este aproximativ egal cu 9,5 pentru femei.
O diagramă cu dimensiuni vă poate ajuta. De fiecare dată când faceţi cumpărături, încercaţi să găsiţi o diagramă de mărimi asociata mărcii de încălţăminte de care sunteţi interesat. Aceasta vă va ajuta să aflaţi relaţia dintre mărimea copiilor şi convenţiile de denumire.

Cum se aleg corect pantofii pentru copii?

Picioarele copiilor cresc rapid, aşa că indiferent dacă sunteţi sau nu dispuşi să cumpăraţi o nouă pereche va trebui să fiţi atenţi la modul în care pantofii se potrivesc copiilor şi să îi schimbaţi în consecinţă. Iată câteva lucruri de care trebuie să ţineţi cont atunci când verificaţi dacă pantofii le mai sunt buni sau nu.

Cum se măsoară picioarele copiilor

Măsuraţi frecvent: cu siguranţă, trebuie să măsuraţi picioarele copiilor de fiecare dată când primesc  pantofi noi, mai ales dacă îi cumpăraţi pentru utilizări active, precum drumeţii sau alergatul pe terenul de joacă. De asemenea, chiar dacă nu credeţi că copilul  are nevoie de pantofi noi, nu este o idee proastă să aveţi un expert calificat care să-i măsoare ambele picioare de două ori pe an pentru a cumpăra pantofii potriviţi. Şi asiguraţi-vă că re-masurati piciorul ori de câte ori copilul se plânge că pantofii îl deranjează. Măsurarea lungimii generale este importantă, desigur, dar un adevărat expert  va măsura, de asemenea, lăţimea piciorului şi lungimea tălpii şi va face o evaluare a volumului. Aceste lucruri oferă o imagine mai completă a modului în care pantofii de diferite dimensiuni vor funcţiona cel mai bine pentru picioarele copilului.

Măsuraţi lungimea pantofului: testul prin care apăsaţi cu vârful degetului pantoful poate funcţiona uneori, dar dacă aveţi probleme cu acest lucru, îndepărtaţi pantofii, luaţi tălpile din interior şi aşezaţi-le pe podea. Apoi, puneţi copilului să stea pe tălpi cu călcâiele şi degetele în locurile potrivite. Acest lucru face foarte uşor să vezi cât de mult spaţiu există în faţă. În general, este bine să ai aproximativ o jumătate de centimetru sau ceva mai mult.

Sfaturi suplimentare pentru a alege cea mai bună încălţăminte pentru copii

Verificaţi copiii: dacă se plâng ca pantofii îi deranjează sau picioarele îi dor, atunci este timpul să aruncaţi o privire asupra modului în care se potrivesc pantofii lor. Aceştia pot avea o dimensiune greşită. Uneori, copiii nu vă vor spune că pantofii îi deranjează până nu întrebaţi, aşa că este bine să verificaţi de câteva ori pe an. Şi când o faceţi, fiţi specific cu întrebările astfel încât copilul să răspundă la obiect.

Luaţi în considerare pantofii pentru adulţi dacă copilul  cântăreşte mai mult de 80 de kilograme: Pantofii pentru copii nu sunt construiţi pentru a oferi suportul necesar încărcărilor mai grele. De asemenea, este important să înţelegeţi dacă sunteţi un adult cu picioare mici şi căutaţi să economisiţi bani prin achiziţionarea de încălţăminte pentru copii, veţi economisi nişte bani, dar s-ar putea ca picioarele voastre să nu fie mulţumite.

Luaţi în considerare pantofii pentru femei atunci când copiii au ajuns la limită cu pantofii. Deoarece copilul  începe să crească şi nu se mai încadrează în dimensiunile pantofilor pentru copii, luaţi în considerare să cumpăraţi pantofi de la femei, care desigur se potrivesc ca şi formă cu ceea ce trebuie unui copil. De exemplu, poate fi dificil să găsiţi încălţăminte pentru copii sau bărbaţi de mărime 35, dar poate fi posibil să găsiţi stiluri echivalente la femei.

Stiri

Modifică setările cookies