(P) Cele mai bune 5 alternative pentru telefoanele iPhone

(P) Cele mai bune 5 alternative pentru telefoanele iPhone

Competitia dintre iOS si Android este una acerba si binevenita. Castigatorii concursului pentru cel mai bun telefon produs de Apple sau concurenti sunt clientii, care au la dispozitie o gama diversa de telefoane inteligente, potrivite pentru toate gusturile si orice buget. Sistemul de operare este primul criteriu ce departajeaza piata de smartphone-uri. Daca nu te poti obisnui cu iOS sau pur si simplu preferi Android, poti alege o serie de modele ce rivalizeaza cu iPhone din orice punct de vedere. Iti prezentam cateva produse ale unor concurenti Apple, pentru a-l alege pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

1. Samsung

In materie de telefoane inteligente, Samsung poate fi numit rivalul de clasa al Apple. Competitia dintre cele doua companii gigant a dus la o crestere a nivelului fiecarui produs, astfel incat te poti bucura pe Android de aceleasi caracteristici, aplicatii si dotari cu prietenii tai fani iOS. In ultimii ani, orice lansare de model nou a primit o replica pe masura din partea concurentului direct. Galaxy Note 10 si 10+, alaturi de Galaxy S10 si S10 Plus isi impart laurii cu iPhone XS si XS Max, departajarea facandu-se in functie de nuantele gusturilor personale. Acestea sunt modelele de varf, in conditiile in care Galaxy S11 este in blockstart, cot la cot cu iPhone 11. Pronuntarea unui verdict definitiv in favoarea unuia sau altuia dintre modele ar fi o incercare temerara, orice balanta se inclina dupa preferinte. Samsung si iPhone se inscriu intr-o lista exclusivista de rivalitati care au facut competitia mai frumoasa si mai atractiva pentru clienti.

2.          Xiaomi

Xiaomi Inc. pare ca a venit de nicaieri si s-a asezat, de cativa ani, in coasta celor de la Samsung si Apple, devenind al treilea mare producator de smartphone-uri la nivel mondial. Oferta de telefoane Xiaomi este una foarte competitiva si vine in intampinarea clientilor cu alternative viabile. Ascensiunea acestei companii se bazeaza in special pe un raport foarte bun pret-calitate al produselor. Designul, camera, performantele, autonomia bateriei si sistemul de operare Android foarte prietenos fac din Xiaomi un rival redutabil in piata telefoanelor inteligente. Modelul Mi 8 de la Xiaomi este un concurent serios pentru iPhone XS, cu performante apropiate la un pret mult mai atractiv.

3.          Huawei

Un alt Android de mare succes la nivel mondial in ultima perioada vine tot din China si poarta semnatura Huawei. Asocierea cu Leica pentru camerele foto (triple si cvadruple!) aseaza Huawei in varful preferintelor multor pasionati de fotografie, amatori si profesionisti deopotriva. P30 PRO si Mate 20 PRO sunt varfurile de lance cu care Huawei ataca suprematia iPhone XS si iPhone XS Max, castigand din ce in ce mai multi adepti.

4.          LG

LG G7 Thinq este similar cu iPhone X, cel putin in ceea ce priveste designul si dimensiunea ecranului. In materie de autonomie a bateriei si de incarcare rapida, G7 Thinq este un concurent redutabil. Departajarea intre modele o face procesorul A11 Bionic de la Apple, insa Qualcomm Snapdragon 845 are caracteristici mai mult decat decente, iar pretul inclina balanta in favoarea companiei sud-coreene.

5.          Asus

Taiwanezii de la Asus au facut un pas mare de la calculatoare la telecomunicatii si se pare ca au reusit sa comprime intr-un telefon inteligent un mic notebook performant. Dotat cu software de inteligenta artificiala (Ai), Asus ZenFone 5Z sta in picioare in fata lui iPhone X, cu performante notabile per ansamblu. Fotografiile perfecte realizate in orice conditii si viteza de reactie a procesorului sunt marile plusuri ale modelului.

Piata telefoanelor inteligente a devenit atat de competitiva incat victoriile marilor companii au devenit efemere, iar fotoliul de lider se imparte foarte des intre mai multe companii de profil. La rivalitatea Android vs. iOS dezvoltata de Samsung si Apple s-au aliniat giganti precum Asus, LG, Xiaomi, Huawei si altii care produc smartphone-uri de inalta calitate pentru toate bugetele si orice gust.

Program Pro Arena

  • Sâmbătă

Stiri

Modifică setările cookies