(P) Ce sunt pariurile pe arbitraj şi cum poţi câştiga din ele?

Pariurile pe arbitraj sunt un subiect de mare interes pentru cei care joacă la pariuri online şi reprezintă procesul prin care sunt acoperite toate rezultatele unui meci sportiv la cote diferite, pentru a garanta câștiguri. 

(P) Ce sunt pariurile pe arbitraj şi cum poţi câştiga din ele?

Aceasta este o modalitate foarte atractivă de a efectua pariuri sportive, deoarece implică un risc mai mic în comparaţie cu alte strategii de pariere, atunci când metodă este aplicată corect. În acest ghid scurt, vom analiza cele mai importante elemente ale pariurilor pe arbitraj.

Ce este un pariu pe arbitraj

Un pariu pe arbitraj reprezintă o colecţie de două sau de mai multe pariuri, care acoperă toate rezultatele unui meci. Scopul acestor pariuri este acela de a profita de diferenţele de cote, garantând un profit mic, fără să conteze rezultatul. Pariurile pe arbitraj au crescut în popularitate deoarece generează câștiguri cu riscuri mai mici.

Cum funcţionează arbitrajul?

Ideea din spatele acestei strategii este una foarte simplă. Atunci când este pariată o sumă proporţională pe toate rezultatele posibile dintr-un meci, indiferent de rezultatele reale va fi pierdută o sumă mică, egală cu comisionul luat pentru fiecare dintre pariurile câştigătoare. În fotbal de exemplu, pariorul poate miza pe o echipă la o casă de pariuri online cu cota de 1.6 şi poate miza împotriva aceleiaşi echipe la altă casă de pariuri unde cota este mai mică. Atât timp cât pariurile rămân proporţionale şi sumele sunt calculate utilizând un calculator de arbitraj, se va obţine un profit mic indiferent de echipa câştigătoare.

Cât poţi câştiga din această strategie?

După cum se poate vedea, deși riscul pariurilor pe arbitraj este mic,  vine și cu profituri mici. Majoritatea specialiştilor spun că atunci când profitul este de peste 5% este unul bun, însă sunt şi oportunităţi de a câştiga mai mult de 10%. Cei mai buni pariori reuşesc să obţină şi câştiguri mai mari de atât, însă totul ţine de experienţă și dpocumentare.

Riscurile strategiei de pariere pe arbitraj

Chiar dacă această strategie implică cele mai mici riscuri, sunt anumite elemente de luat în calcul, atunci când tehnica nu este aplicată în mod corect. Spre exemplu, este posibil ca pariorul să susţină un rezultat la o casă de pariuri şi să vadă schimbarea cotelor înainte de a paria şi în altă parte. De cele mai multe ori, însă, acest lucru determina pierderea unei sume mici de bani.

Riscul real apare în momentul în care cotele se schimbă rapid în defavoarea pariorului, înainte ca acesta să apuce să plaseze pariuri opuse. Un parior profesionist care aplică această tehnică trebuie să ia în calcul de la început toate aceste variabile şi să se asigure că dispune de o viteză foarte bună la internet, dar şi de aptitudini pentru a plasa pariurile rapid.

Dacă dorești să încerci strategia prezentată, nu paria niciodată mai mult decât îți poți permite, pariază doar dacă ai minim 18 ani, vârsta legală de la care poți paria și folosește case de pariuri licențiate.

Stiri

Modifică setările cookies