(P) 7 combinatii ciudate de mancaruri care merg de minune impreuna

Cand vine vorba despre combinatii alimentare, mintea iti zboara imediat la oua cu bacon sau la burger si cartofi prajiti. 

(P) 7 combinatii ciudate de mancaruri care merg de minune impreuna

Sursa: https://www.pexels.com/photo/close-up-of-cheese-306801/

Anumite combinatii sunt atat de cunoscute, incat au intrat deja in obisnuinta tuturor. Totusi, exista si combinatii ciudate de mancaruri care, in mod surprinzator, merg de minune impreuna. 

Poate ca nu te-ai fi gandit niciodata sa combini pepenele galben cu prosciutto sau friptura de vita cu afine, nu-i asa? Ei bine, regasesti acest articol o lista cu cele mai ciudate combinatii alimentare, dar care au un gust excelent. 

Te poti inspira atunci iti este pofta de ceva deosebit si poti sa-ti prepari combinatia la tine acasa, sau poti alege din lista de restaurante care livreaza la domiciliu. Mai ales ca acum ai FoodPanda in Braila, Bucuresti, Iasi, Galati si multe alte orase din tara.

Iata care sunt cele mai deosebite combinatii alimentare care merg bine impreuna:

1. Pepene rosu cu sare

Chiar daca pare ciudat la prima vedere, aceasta combinatie are un gust deosebit. Sarea accentueaza aroma dulce a pepenelui rosu si-l face mult mai gustos. Poate ai auzit de persoane care mananca pepene rosu cu branza telemea? Acum stii si de ce! Combinatia dintre dulce si sarat este castigatoare in acest caz.

2. Capsune cu busuioc

Incearca o limonada in care sa adaugi piure de capsune si cateva frunze de busuioc. Vei avea parte de o adevarata incantare gustativa. Aceasta combinatie deosebita intre gustul dulce acrisor al capsunelor si aroma deosebita a busuiocului poate fi folosita si in smoothie-uri sau in iaurtul de la micul dejun.

3. Cartofi prajiti si miere

Poate ca ai auzit la unele lanturi de fast-food de sosuri cu miere, oferite impreuna cu cartofii prajiti. Daca te-ai intrebat de ce, acum ai raspunsul. Mierea merge de minune cu cartofii prajiti crocanti si sarati. Combinatia dintre cele doua ofera o senzatie foarte interesanta pentru papilele gustative si odata ce ai incercat-o, vei vrea sa repeti experienta.

4. Ciocolata si avocado

Textura cremoasa a fructului de avocado il face sa fie combinatia perfecta pentru ciocolata crocanta si dulce. Poti folosi aceasta combinatie fie dimineata, la micul dejun, cu un sandwich cu avocado peste care sa razi doua-trei patratele de ciocolata, fie daca vrei un desert cremos, poti face o crema de ciocolata din avocado si cacao.

5. Coca cola si pui

Inainte sa spui ca aceasta combinatie nu este neobisnuita, afla ca nu ne referim aici la coca cola in starea ei lichida, ci la puiul prajit in cola. Practic, este vorba de-o combinatie intre carnea de pui, crusta din fulgi de porumb sau pesmet si sosul din cola care are un gust dulce. Te poti gandi la ceva mai bun de atat?

6. Burger si unt de arahide

Daca esti un fan al burgerilor si cauti mereu noi ingrediente pe care sa le adaugi la burgerul perfect, incearca aceasta combinatie care ofera carnii un gust sarat si cremos. 

O lingura de unt de arahide, intinsa pe carnea proaspat luata de pe gratar ii va da acesteia mai multa fragezime si o aroma greu de ignorat. Poti adauga apoi ce ingrediente iti doresti: salata, rosii sau castraveti murati, pentru un plus de savoare.

7. Pepene galben si prosciutto

Aceasta combinatie este clasica in Italia si este atat de indragita deoarece combina  prospetimea si dulceata pepenelui galben cu gustul sarat si puternic pe care il are sunca tip prosciutto. Cel mai bun mod de-a le savura impreuna este sa infasori felia de prosciutto in jurul bucatii de pepene. 

Despre cate dintre aceste combinatii stiai deja? Si pe care le-ai incerca si tu? Chiar daca suna ciudat, aceste alimente merg foarte bine impreuna. Testeaza-le si te vei convinge.

Program Pro Arena

  • Sâmbătă

Stiri

Modifică setările cookies