(P) 5 sporturi recomandate pentru persoanele care acuză dureri de spate

Durerea de spate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme, de care se lovesc atât persoanele în etate, cât și cele tinere.

(P) 5 sporturi recomandate pentru persoanele care acuză dureri de spate

Aceste dureri sunt cauzate de diferite afecțiuni care apar în timp, fie se instalează brusc, în urma unor mișcări inadecvate sau a unor inflamații articulare. Chiar dacă durerile de spate sunt neplăcute, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la activitățile sportive, ci din contră! Există sporturi care ajută la ameliorarea durerilor de spate!  Află care sunt acestea, din rândurile de mai jos!

Cauzele apariției durerii de spate

De regulă, durerile de spate apar din cauza unor afecțiuni care s-au dezvoltat pe o lungă perioada de timp. Sunt rare cazurile în care apar dureri acute de spate, în urma unor mișcări bruște sau a unor inflamații ale mușchilor. Indiferent dacă sunt situate în zona lombară sau în zona umerilor, durerile se instalează progresiv, din cauza următorilor factori:

Orele prelungite pe scaun, fie că vorbim despre locul de muncă sau despre un job care presupune statul îndelungat la volan.
Postura greșită a coloanei vertebrale, care presupune curbarea sa exagerată.
Hernii de disc și tasări ale vertebrelor.
Ridicarea incorectă sau exagerată a greutăților.

Sporturi recomandate pentru ameliorarea durerii de spate
Din fericire, durerile de spate pot fi îndepărtate treptat, cu ajutorul sportului! Chiar dacă mișcarea este recomandată pentru ameliorarea acestor dureri supărătoare, trebuie să știi că nu orice tip de mișcare îți aduce beneficii. Vrei să afli pentru ce gen de antrenamente fizice poți să optezi? Alege din o gamă variată de pantofi sport pentru femei, ia pe tine haine comode și treci la treabă!

Cycling

Prima activitate de care te poți bucura atunci când te confrunți cu dureri de spate implică cyclingul, pe care-l poți face în interior, chiar dacă ești nu ai descoperit, încă , toate tainele sportului. Din fericire, ciclismul nu pune presiune asupra coloanei vertebrale, motiv pentru care instructorii îi încurajează pe cei care participă la cursuri să adopte o postură corectă a coloanei și să miște cu grijă trunchiul și brațele. Dacă alegi să participi la orele de cycling, pregătește-te să-ți tonifici spatele și să îmbunătățești durerile localizate în această zonă a corpului.

Mers nordic
Chiar dacă mersul nu reprezintă prima activitate la care te gândești atunci când vine vorba de sport, această formă de mișcare îți aduce numeroase avantaje când acuzi dureri de spate. Mersul nordic reprezintă sportul cu cea mai mare popularitate în Europa de Vest și presupune înmulțirea pașilor mici în loc de pași mari, care te ajută să păstrezi coloana vertebrală în cea mai bună formă. Bucură-te de numeroase avantaje, care implică antrenamentul în aer liber, reducerea grăsimii și întărirea mușchilor de la picioare și brațe, grație bețelor pe care le folosești în timpul mersului. Persoanele care preferă mersul nordic îl practică ca încălzire sau jogging, deoarece solicită cele mai multe grupe de mușchi. Se poate practica atât pe teren drept, cât și pe teren accidentat sau pe gheață.

Înot

Înotul se recomandă tuturor, indiferent de vârstă. Acesta nu implică presiune asupra articulațiilor, spre deosebire de sporturile efectuate la sol și prezintă un risc foarte scăzut de accidentare. Poți înota la intensitate redusă de cel puțin de 2-3 ori pe săptămână dacă suferi de dureri de spate, pentru a ameliora durerile. Acest lucru îți îmbunătățește mobilitatea și flexibilitatea.

Pilates

Pilates implică numeroase exerciții la sol, care au rolul de a îmbunătăți musculatura spatelui, fără a afecta coloana vertebrală. Prin intermediul claselor de pilates, instructorul te va învăța cum să-ți educi postura corpului și cum să ții dreapta coloana vertebrală, dobândind o bună mobilitate. Dezvoltarea musculaturii și postura corectă îți vor alina durerile de spate, pilatesul fiind o modalitate excelentă de a începe o activitate moderată din punct de vedere sportiv.

BodyArt

Suferi de dureri de spate? Poți încerca și o serie de exerciții statice și dinamice, combinate cu exerciții de întindere și relaxare. Acest mix reprezintă BodyArt, care acționează benefic asupra slăbirii musculaturii și întărește tot sistemul muscular. Cu ajutorul unor astfel de antrenamente, poți să-ți dezvolți mobilitatea, condiția fizică, echilibrul, stabilitatea și nu în ultimul rând, rezistența!

Poți să ai în vedere sfaturile noastre, astfel încât să scapi ușor de durerile de spate, prin intermediul sportului. Desigur, dacă durerile persistă, nu ezita să consulți un medic specialist!

Stiri

Modifică setările cookies