(P) 5 lucruri de știut despre alegerea pantofilor pentru copii

Alegerea celor mai bune perechi de încălțăminte pentru cei mici nu este una ușoară, deoarece trebuie să ții cont de materiale, de formă și de mărimea potrivită.

(P) 5 lucruri de știut despre alegerea pantofilor pentru copii

Cauți pantofi pentru copii? Alegerea celor mai bune perechi de încălțăminte pentru cei mici nu este una ușoară, deoarece trebuie să ții cont de materiale, de formă și de mărimea potrivită. Încălțămintea pentru copii trebuie să fie comodă și să nu le împiedice dezvoltarea normală a picioarelor, indiferent de vârstă.

Află care sunt criteriile esențiale după care să te ghidezi atunci când cumperi pantofi pentru copii, din articolul următor!

Alege încălțămintea copiilor în funcție de sezon

Când se schimbă anotimpul, garderoba copiilor suferă anumite modificări atât în privința articolelor vestimentare, cât și a încălțămintei. Dacă primăvara și vara cei mici se vor simți confortabil cu sandale, adidași sau mocasini, când vremea se răcește au nevoie de ghetuțe și cizme care să le țină de cald. 

Mai mult, caută modele de încălțăminte care se potrivesc micuților. Astfel, încălțămintea trebuie să permită dezvoltarea corectă a picioarelor, un factor esențial pentru sănătate.

Cumpără pantofi flexibili pentru cei mici

Pantofii aleși pentru micuți trebuie să fie flexibili și să ofere susținere și stabilitate picioarelor în timpul mersului. O încălțăminte rigidă poate fi o piedică în calea dezvoltării armonioase a picioarelor. Talpa flexibilă oferă libertate de mișcare picioarelor și le susține, pentru a evita accidentările.

Optează pentru încălțăminte ușoară, realizată din materiale naturale, care permit picioarelor să respire. Caută și încălțăminte cu talpă antiderapantă, în timp ce branțul va fi lipit în interiorul încălțămintei. Astfel, copilul nu va aluneca și nu se va împiedica, ori de câte ori se descalță.

Optează pentru încălțăminte în mărimea potrivită

Încălțămintea copiilor va fi aleasă în funcție de măsura piciorului, niciodată mai mare. Astfel, înainte de a achiziționa încălțăminte de sezon, fii sigur că ai măsurat corect piciorul. Vei fi surprins să afli că cei mici au pusee de creștere și la numărul de la pantofi și pot suferi modificări de la un anotimp la altul.

Consultă tabelele de mărimi de pe site-uri și alege mărimea corectă sau probează de fiecare dată când mergi cu cei mici în magazine. Evită să cumperi încălțăminte mai mare, deoarece poate influența în mod negativ mersul, provocând răni și bătături.

Achiziționează încălțămintea în funcție de material

Ideal ar fi că cei mici să se bucure de încălțăminte din materiale naturale, care absorb transpirația și permit piciorului să respire. Pentru încălțămintea sport și nu numai, pielea și bumbacul reprezintă variante optime. Alege încălțăminte cu o talpă din cauciuc, care nu alunecă și este suficient de flexibilă.

Evită modelele de încălțăminte second hand

Există părinți care apelează la achiziționarea încălțămintei de la second hand. Chiar dacă găsești modele la prețuri extrem de avantajoase, trebuie să știi că fiecare copil are o formă unică a tălpii și un mers unic. De aceea, pantofii pe care îi poartă se pliază după forma și mersul lui nu se vor mai potrivi pentru un alt copil, fie și de aceeași vârstă.

Nu oferi copilului încălțăminte deja purtată, pentru că poate duce la o dezvoltare improprie a piciorului.

Încălțămintea adecvată pentru copii trebuie să fie plată, cu un toc de maximum 2 cm. O talpă plană ajută la menținerea echilibrului și la dezvoltarea corectă a oaselor piciorului. Totodată, încălțămintea pentru copii va avea vârfurile rotunjite și partea din față suficient de largă, astfel încât să permită degetelor să se miște liber.

În funcție de preferințe și de vârsta copiilor, poți alege dintre încălțăminte cu scai sau modele cu șireturi, pe care să învețe să le lege singuri.

Stiri

Modifică setările cookies