(P) 5 beneficii ale planificarii in avans a serviciilor funerare si inmormantarii

Planificarea pentru viitor poate fi in general o sarcina descurajanta, dar gandirea si pregatirea in avans ne pot permite sa luam decizii in cunostinta de cauza.

(P) 5 beneficii ale planificarii in avans a serviciilor funerare si inmormantarii

Lucru valabil si in pregatirea si planificarea propriilor servicii funerare si inmormantarii. Asteptarea pana la deces pentru a lua in calcul procedurile funerare si traditiile crestinesti poate face lucrurile si mai dificile pentru cei dragi. Caci vor trebui sa ia decizii in numele tau fara sa stie ce ti-ai fi dorit cu adevarat.

Pe langa faptul ca pregatirea in avans a ceremoniei  de inmormantare previne aparitia stresului suplimentar la cei apropiati, mai ofera totodata si alte beneficii. Despre care vom discuta in randurile ce urmeaza.

1.    Alege cum vrei sa-si aminteasca cei apropiati de tine.
Poate esti o persoana care obisnuieste sa se gandeasca la viitor. Fie ca e vorba de florile care ai vrea sa se regaseasca in aranjamentele si coroanele funerare, sau de o ceremonie care sa-ti celebreze cariera in armata, e important sa le impartasesti dorintele tale celor apropiati. Cand iti planifici serviciile funerare in avans, poti sa iti pui pe hartie dorintele, eventual sa le si inregistrezi ulterior pentru ceilalti. Asta va permite familiei tale sa fie in posesia tuturor informatiilor necesare, scapand astfel de tensiunea psihica generata de nesiguranta si confuzie.

2.    Pace sufleteasca pentru tine si familia ta.
Cand vine vorba de planificarea serviciului funerar, vorbim de multe decizii ce tin de legislatie, proceduri funerare sau traditii crestine si e necesar sa fie luate imediat dupa deces. Sunt cei dragi pregatiti sufleteste sa ia aceste decizii in numele tau fara sa-ti cunoasca dorintele?
Planificarea pre-deces iti permite sa iei tu insuti aceste decizii, scutindu-i pe ceilalti de stres si eventuale cheltuieli suplimentare. Necesitatea de a lua astfel de decizii in ultimul minut poate mari povara sufleteasca, si nu de putine ori se concretizeaza in decizii luate in graba sau cheltuieli pripite. Prin urmare, ii poti proteja pe cei dragi prin aceasta planificare a propriului serviciu funerar sau inmormantare.

3.    Usureaza povara financiara.
In general, pretul serviciilor funerare, ca de altfel majoritatea preturilor, cresc de la an la an. Achizitionand pre-deces un pachet funerar, platesti la preturile de azi, prevenind costuri aditionale in viitor.

4.    Luarea deciziilor impreuna cu familia.
Alt beneficiu este reprezentat de posibilitatea de a planui aceste lucruri impreuna, ca o familie. Asta iti ofera oportunitatea de a discuta impreuna toate intrebarile care se pot ivi. Este o buna ocazie de a discuta serios despre lucruri cum ar fi convingerile religioase. Planificarea in familie poate clarifica multe aspecte legate de subiect si sa ii ajute pe cei dragi sa inteleaga ce conteaza mai mult pentru tine.

5.    Increderea cu privirea la viitor.
Unul din cele mai importante aspecte in ce priveste planificarea pre-deces il reprezinta pacea sufleteasca pe care ti-o da - stiind ca ai grija de cei apropiati. Aceasta planificare ridica povara de pe umerii celor dragi, care vor sti exact ce iti doresti referitor la servicii funerare si traditii crestinesti.

Programeaza o consultare pre-deces astazi

Echipa Funerare 24, una din cele mai apreciate firme de pompe funebre din Bucuresti, iti pune la dispozitie pachete funerare de cea mai buna calitate precum si consultanta funerara gratuita. Specialistii Funerare 24 te pot ghida pe durata intregului proces, nelasand neclarificat nici un detaliu. Pentru mai multe informatii acceseaza pagina de internet la adresa funerare24.ro

Stiri

Modifică setările cookies