(P) 4 dintre cele mai apreciate biografii sportive care merită citite

Cărțile biografice sunt o resursă inestimabilă de a acumula informații noi despre personalitățile tale preferate. 

(P) 4 dintre cele mai apreciate biografii sportive care merită citite

Cărțile biografice sunt o resursă inestimabilă de a acumula informații noi despre personalitățile tale preferate. Citind cărți de memorii, reușești să afli detalii noi despre viața și activitatea unora dintre cele mai cunoscute personalități de pe întreg mapamondul, în timp ce te bucuri de toate avantajele pe care ți le oferă cititul.

Venirea primăverii este o bună oportunitate să descoperi resurse interioare precum motivația de a face anumite schimbări în viața ta, cu ajutorul poveștilor unora dintre cei mai de succes sportivi, care te pot inspira să fii o persoană mai motivată, iar atunci când mergi în vizită la anticariatul Târgul Cărții, nu ezita să explorezi și rafturile cu biografii, acolo unde vei putea avea acces la poveștile de viață ale celor mai importanți sportivi:

1.      Ilie Năstase  - Ar fi fost prea frumos

Perioada de glorie a renumitului tenismen român a avut loc în anii 1970, când Năstase s-a clasat pe primul loc la nivel mondial, în 1972 și 1973, precum și în anii în care a câștigat cele mai importante turnee din tenis, US Open, Roland Garros și Wimbledon, câștigat la dublu în 1973. Alături de un alt renumit tenismen, Ion Țiriac, a fost finalist al Cupei Davis în anii 1969, 1971 și 1972. Biografia tenismenului Ilie Năstase, cât și alte cărți biografice scrise de Ioan Chirilă, un renumit jurnalist sportiv, îți vor face cunoscut modul în care și-a început cariera ilustrul tenismen. Lectura unei astfel de biografii te poate inspira să faci schimbări în bine în viața ta și să practici mai mult o activitate sportivă, acest lucru fiind recomandat de toți specialiștii din domeniul sănătății.

2.      Nadia Comăneci - Nadia

Gimnasta româncă este prima din lume care a obținut nota 10 la un concurs olimpic internațional, în anul 1976, câștigând în total 5 medalii de aur. Multiplă campioană mondială și europeană, Nadia Comăneci râmâne unul dintre cele mai cunoscute nume ale gimnasticii. Ioan Chirilă a reușit să o transforme pe celebra gimnastă într-un personaj de poveste în cartea Nadia care reprezintă însăși biografia sportivei. Îți recomandăm să citești cărți biografice ale mai multor personalități sportive pe care le apreciezi, inclusiv biografia Nadiei Comăneci, pentru a putea trăi alături de aceasta spectacolul de la Montreal, moment în care a devenit un simbol internațional și care i-a permis să intre în cartea recordurilor.

3.      Lance Armstrong – O luptă asumată, o cursă câștigată

Celebrul ciclist american Lance Armstrong a câștigat șapte ani consecutiv Turul Franței, între anii 1999 și 2005, însă aceste titluri i-au fost retrase în anul 2012 când a fost găsit vinovat de dopaj. Diagnosticat cu cancer la vârsta de 25 de ani, în anul 1996, Lance Armstrong a revenit pe circuit pentru a susține diferite cauze umanitare legate de tratamentul pentru această boală. Biografia ciclistului reprezintă o declarație de luptă și determinare în cursa cu însăși moartea, fiind o lectură potrivită în momentele în care ai nevoie de motivație pentru a pune în aplicare un plan care îți ridică anumite dificultăți.

4.      Bear Grylls – Noroi, Transpirație și lacrimi. Autobiografie

Cunoscut îndeosebi pentru emisiunea sa Tehnici esențiale de supraviețuire, Bear Grylls este unul dintre cei mai tineri alpiniști care au escaladat muntele Everest, reușind această performanță la vârsta de 23 de ani. Viața lui Bear Grylls este plină de aventuri de neimaginat pe care le poți descoperi în autobiografia sa, alături de numeroase alte detalii. Pășește spre aventura vieții tale alături de Bear Grylls, însă, din confortul casei, acolo unde nimic nu te poate răni. Trăiește alături de acesta cele mai periculoase situații și află tainele supraviețuirii. 

            Niciodată nu este prea târziu să te redescoperi sau să te dedici unei vieți mai sănătoase, unei pasiuni sau unui sport, iar cărțile biografice ale celor mai importante personalități sportive ale lumii îți vor arăta noi modalități prin care-ți poți pune în valoare abilitățile și prin care-ți poți dezvolta obiceiuri noi și sănătoase pe care, dacă le vei pune în practică, te vor ajuta să devii cea mai bună versiune a ta.

Stiri

Modifică setările cookies