(P) Filmele de Crăciun pe care nu trebuie să le ratezi

Sărbătorile de iarnă reprezintă, cu precădere, cea mai așteptată perioadă a anului. 

(P) Filmele de Crăciun pe care nu trebuie să le ratezi

Acestea presupun petrecerea timpului împreună cu familia și cei dragi. Iar pentru a putea să simțim cu adevărat spiritul Crăciunului, avem la dispoziție o serie întreagă de filme dedicate sărbătorilor de iarnă care au devenit, de-a lungul timpului, o emblemă definitorie a Crăciunului. Drept urmare, an de an, cele mai populare filme de Crăciun sunt redifuzate la televizor sau reintroduse în portofoliile serviciilor de streaming online. 

Această perioadă este atât de așteptată de toți, de la copiii care se bucură de vacanța de iarnă și jocul la zăpadă, la adulții care se relaxează decorându-și casa sau distrându-se la jocuri cu păcănele online, pe mobil. Așa că orice activitate făcută împreună este menită să ne aducă împreună, mai aproape de magia sărbătorilor. Noi am făcut o listă cu cele mai iubite filme de Crăciun de care te poți bucura anul acesta, alături de cei dragi.   

How the Grinch Stole Christmas 

Probabil unul dintre cele mai celebre filme dedicate Crăciunului, How the Grinch Stole Christmas este un film lansat în 2000, adaptat după povestirea pentru copii cu același nume, scrisă de Dr. Seuss în 1957. Regizat de Ron Howard, filmul impresionează prin trei importante detalii - rolul principal extraordinar jucat de Jim Carrey, Anthony Hopkins drept narator al poveștii care te ține complet captivat pe tot parcursul filmului și evident, povestea cu adevărat impresionantă și nuanțele atât de interesante din spatele acesteia.

Dacă știm cu toții intențiile aparente ale personajului principal - Grinch, de a ruina spiritul festiv al Crăciunului, filmul este de fapt, o lecție excelentă de viață. Acesta ne arată adevărata importanță a sărbătorilor de iarnă, a relațiilor personale și a felului în care le putem dezvolta și aprofunda, în detrimentul cadourilor și strălucirii Crăciunului, care contează mai puțin. Lecție primită foarte bine de public, How the Grinch Stole Christmas reușind să se claseze pe locul 6 în topul celor mai populare și de succes filme ale anului 2000. 

It's a Wonderful Life

De Crăciun, oamenii se întorc, mai mult ca oricând, la această latură a sensibilității lor, care-i poartă înapoi la copilărie. În același timp, Crăciunul este și momentul perfect pentru a reflecta asupra tuturor lucrurilor din viața noastră, pentru care suntem recunoscători. Iar un film clasic, ce se numără printre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, It's a Wonderful Life, este un titlu de neratat în iarna asta. Produs și regizat în 1946 de Frank Capra, acest film vorbește despre speranță și redobândirea ei, despre lucrurile mici sau care trec drept neînsemnate dar care au o valoare uriașă în viața noastră. Deși catalogat drept dramă, filmul debordează de umorul sensibil caracteristic celorlalte titluri semnate de Capra, motiv pentru care It's a Wonderful Life se regăsește pe lista celor mai iubite filme din lume, mai ales în preajma sărbătorilor.   

Home Alone

Așa cum era de așteptat, întreaga serie Home Alone se găsește pe lista noastră datorită popularității uriașe pe care încă o are și astăzi, 30 de ani după lansare. Film de comedie destinat familiilor, Home Alone îl are în prim plan pe simpaticul personaj în vârstă de 8 ani, Kevin, interpretat de Macaulay Culkin. Practic, suntem invitați să luăm parte la aventura băiatului rămas singur, din greșeală de Crăciun, fiind nevoit să-și apere casa de o bandă de hoți. 

Pe lângă amuzamentul evident care produce râsete la fiecare pas, filmul scoate în evidență incredibila performanță a actorilor. Povestea ne captivează și ea cu substraturile ei, punând accentul pe valoroasa prezență a unui cadru fericit de familie, care trasează poate una dintre cele mai importante caracteristici ale sărbătorilor de iarnă. Succesul fascinant înregistrat de film, acesta plasându-se pentru mai bine de 20 de ani în capătul liste de filme de comedie cu cele mai mari încasări la box office, a dat naștere unei francize. Drept urmare, seria Home Alone s-a transformat într-o tradiție de familie pentru fiecare Crăciun, la fel de importantă precum decorarea casei. 

Happiest Season

Pe lângă titlurile clasice, atât de cunoscute și la care ne întoarcem mereu, fiecare nou sezon aduce producții recente care tratează subiecte interesante în contextul sărbătorilor de iarnă. Iar Happiest Season este o comedie romantică lansată recent, regizată și scrisă de Clea DuVall, ce vine dintr-o poveste în parte autobiografică. În rolurile principale se regăsesc faimoasele actrițe Kristen Stewart și Mackenzie Davis, care joacă rolul unui cuplu tânăr ce urmează să petreacă Crăciunul în familie, într-un cadru tradițional. Drept urmare, filmul spune povestea dificilă a unui cuplu ce trece prin probleme de acceptare și includere dar care are la baza rezolvării sinceritatea și afecțiunea ce depășește orice barieră. Urmărește și tu acest film abia lansat, pentru a completa atmosfera de Crăciun în care apropierea și iubirea joacă cele mai importante roluri.  

The Nightmare Before Christmas

Atunci când ne gândim la povești puse în imagini prin animație, mai ales cele ce se potrivesc de minune adulților, Tim Burton câștigă detașat la capitolul imaginație și creativitate. The Nightmare Before Christmas rămâne până astăzi, unul dintre cele mai bune filme făcute de Burton, iar momentul perfect pentru a-l vedea este Crăciunul. 

Lansat în 1993, această animație musical fantasy cu tente întunecate specifice lui Burton, a lăsat o impresie colosală în industria cinematografică, fiind primul film animat din istorie, nominalizat la Oscar în categoria cele mai bune efecte vizuale. Ulterior, Disney l-a relansat între 2006 și 2009 în format 3D, fiind, din nou, pionier al animației complet transformate într-un format 3D. În orice caz, deși Crăciunul este un episod anual plin de farmec și magie, portretizat în cel mai minunat mod de fiecare cineast în parte, Crăciunul lui Tim Burton este unul cu adevărat unic și plin de simbolistică. 

Cum sărbătorile de iarnă sunt la un pas distanță, indiferent de planurile tale, filmele de Crăciun nu trebuie să lipsească din programul tău. Iar lista de mai sus, cu recomandările noastre, acoperă fiecare preferință cinematografică, de la clasicele filme de Crăciun care sunt un must al sezonului, la noi lansări ce promit povești emoționante, numai bune pentru atmosfera specială a sărbătorilor petrecute alături de familie.  

Stiri

Modifică setările cookies