(P) Cum poți să-ți dezvolți businessul? 4 sfaturi bine de știut

Dezvoltarea unui business implică o serie de investiții: financiare, de timp, dar și emoționale.

(P) Cum poți să-ți dezvolți businessul? 4 sfaturi bine de știut

Dacă investițiile financiare mari se fac doar periodic, investiția propriului timp și investiția emoțională sunt necesare în fiecare zi. Pentru ca afacerea ta să ajungă pe culmile succesului, pe lângă aceste investiții, mai sunt și alte lucruri de care să ții cont. Iată, așadar, 4 sfaturi bine de știut când vrei să-ți dezvolți businessul: 

 

 Studiază competiția

Lumea afacerilor este o competiție, în care fiecare muncește să ajungă cât mai sus, chiar pe primul loc. Deși ești la început și conștientizezi că doar lucrând constant vei putea fi printre cei mai buni din domeniul tău, îți sugerăm să privești încă de acum la cei care se bucură de succes.

Învață de profesioniștii industriei, cercetează-le strategiile de marketing și de publicitate, observă cum au reușit să dea „marea lovitură”.

În același timp, îți sugerăm să analizezi și greșelile competitorilor: fie că e vorba de o eroare de comunicare, fie că e vorba de o gestionare slabă a unei situații de criză. Trage propriile concluzii despre succesele și eșecurile competiției. Aceasta poate fi o metodă eficientă de a-ți dezvolta propria strategie.

 

 Fii prezent în social media 

În era digitală, prezența în social media nu mai este o opțiune, ci o necesitate, dacă vrei să îți faci businessul cât mai cunoscut, să fidelizezi actualii clienți și să atragi potențiali clienți.

Site-ul de prezentare este cea mai importantă carte de vizită online a afacerii tale, de aceea este necesar să acorzi atenție atât web design-ului, cât și conținutului care va apărea pe acesta. 

Fii prezent pe platformele unde ai putea găsi utilizatori interesați de produsele sau serviciile pe care le oferi. Activitatea este un atribut esențial al prezenței în online. Cu alte cuvinte, cu cât postezi mai des conținut de calitate, cu atât crești vizibilitatea afacerii. 

 

 Desfășoară acțiuni de CSR

În zilele noastre, oamenii au încredere în companiile care desfășoară campanii de CSR (corporate social responsibility). Acestea sunt o cale atât de a aduce un bine sau un plus de valoare societății, cât și de a intra în contact cu ceilalți.

Este important să te implici în acțiuni de CSR nu pentru că sunt o tendință a organizațiilor în secolul al XXI-lea, ci pentru că ai încredere în cauza pe care o susții și simți nevoia să ajuți (prin donații, voluntariat). Astfel de acțiuni nu vor contribui doar la dezvoltarea afacerii tale, ci și la îmbogățirea ta interioară.

 

 Investește în tine

Drumul dezvoltării unui antreprenor nu se termină niciodată. Workshop-urile, conferințele, evenimentele, materialele cu informații relevante din domeniul în care activezi implică, de multe ori, costuri financiare mari, mai ales la început, când este esențial să înveți cât mai multe.

Pentru că este greu să faci față tuturor investițiilor financiare din această perioadă, poți să te interesezi de variantele de credite pentru firme. Acestea ar putea reprezenta sprijinul financiar de care vei avea nevoie la un moment dat.

De asemenea, evenimentele anterior amintite îți oferă șansa să cunoști alți oameni care activează în industrie. Interacționând cu ei, descoperi idei care îți pot prinde bine la un moment dat și îți crești șansele de a crea parteneriate în viitor. 

Reține că drumul spre succes nu este o linie dreaptă, iar dezvoltarea unei afaceri cere timp, răbdare, efort și investiții. Și, cel mai important, încrederea că poți reuși. 

Program Pro Arena

 • Duminică
 • 05:00 UFC
  210 min
  08:30 De rasul lumii
  60 min
  09:30 Stiri Sport.ro
  30 min
  10:00 Ora exacta in sport
  15 min
  10:15 Ora exacta in sport-Interviu de 10 week-end
  0 min
  12:30 Stiri Sport.ro
  30 min
  13:00 Superspeed la ProTv
  30 min
  13:30 I like IT
  30 min
  14:00 Colectia de la CountÂ’s Kustoms
  120 min
  16:00 De rasul lumii
  60 min
  17:00 Ora exacta in sport
  120 min
  19:00 Zeii Sportului
  60 min
  20:00 Celebritati in salbaticie cu Bear Grylls
  60 min
  21:00 In slujba poporului
  60 min
  22:00 UFC
  180 min
  01:00 Stiri Sport.ro
  60 min
  02:00 In slujba poporului
  75 min
  03:15 Maestrul iluziilor
  45 min
  04:00 La bloc
  120 min
  06:00 Ora exacta in sport
  60 min

Stiri

Modifică setările cookies